Întreținerea mașinii de peletizat din plastic

- 2021-05-27-

De ce trebuie să menținem peletizatorul de plastic?

Mașină de peletizat plasticdin ziua în care este pus în producție, pentru a suporta o varietate de sarcini de putere. Datorită uzurii transmisiei de lucru, a coroziunii gazelor topite și a descompunerii, a poluării mediului și a erorilor de funcționare etc., performanța echipamentului și eficiența muncii sunt supuse modificărilor sau un ușor declin după un timp. Întreținerea echipamentelor pentru a-și menține performanța și eficiența producției într-o perioadă mai extinsă într-o stare normală îmbunătățește eficiența economică.


Cum să întrețineți eficient mașina de peletizat din plastic?

Întreținerea granulatoarelor din plastic poate fi împărțită în întreținerea zilnică a lucrărilor și întreținerea regulată (lunară, trimestrială, anuală).
Întreținerea zilnică a granulatoarelor de plastic este activitatea zilnică de producție a mașinii de peletizat din plastic în fiecare inspecție de întreținere a operatorului de schimb de producție a mașinii de peletizat din plastic. De exemplu, după schimbare, adăugați lubrifiant echipamentului, strângeți piulițele libere și frecați echipamentul pe ulei și alte lucrări. Aceste sarcini fac parte, de asemenea, din procedurile de operare a mașinilor de peletizat din plastic, astfel încât operatorii de granulatoare din plastic pun în aplicare cu atenție sistemele de operare. Conform cerințelor secvenței operațiunii de producție, este una dintre cele mai bune întrețineri ale conținutului echipamentelor.

Pelletizing machine maintenance


Mașină de peletizat plastic routine maintenance focus

„. Verificați adesea calitatea metodei pure de utilizare a materiilor prime, nu este permis să aibă cerealele, pulberea de metal și alte materii străine umezite în materiile prime în mașina Jane.
â‘¡. Verificați periodic piesele de lubrifiere, umpleți uleiul de lubrifiere, iar piesele de urs nu trebuie să depășească 50 â „ƒ când temperatura crește.
â ‘¢. Mașina are pentru scurt timp suficientă temperatură constantă de încălzire, nu permiteți materiilor prime sub condițiile de temperatură a procesului să înceapă producția.
â € £. Lucrați cu șuruburi, începeți cu viteză redusă, lucrați ceva timp, toată cariera medie înainte de a ridica viteza șurubului.
⑤. Nu există materii prime în butoi, nu permiteți transportul aerian cu șurub pentru o lungă perioadă de timp, timpul de transport aerian cu șurub nu este permis să depășească 2-3min.
â ‘¥. Adesea, observați modificările oscilante ale indicatorului amperimetrului motorului de acționare cu șurub, cum ar fi o perioadă mai extinsă (permițând o supraîncărcare instantanee), lucrarea de supraîncărcare a motorului ar trebui să se oprească imediat. Găsiți cauza defecțiunii și apoi continuați producția după eliminarea spotului.
„‘. După ce butoiul este încălzit la temperatura de proces pentru prima dată, șuruburile care leagă mașina și baza mașinii trebuie strânse din nou.
⑧. La instalarea matriței și a șurubului, suprafața de contact a pieselor trebuie să fie curată și lipsită de orice materie străină. Când dezasamblați, nu folosiți un ciocan greu pentru a lovi suprafața detaliilor; dacă este necesar, ar trebui să fie căptușit cu lemn de esență tare, folosind un ceas pentru a lovi lemnul de esență tare pentru a dezasambla piesele.
Notă: Când îndepărtați materialul rezidual de pe mașină, șurub și mucegai, utilizați doar peria de cuțit din bambus și cupru pentru a lovi materialul, nu utilizați cuțitul pentru oală pentru a răzuia materialul lipicios și nu permiteți șurubului să curățe material rezidual de pe șurub prin grătarul cu foc.

plastic granulator


Mașină de peletizat plastic regular (monthly, quarterly) maintenance focus

„. Nou pus în producție utilizarea mașinii de peletizat din plastic, timpul de producție de testare de 500 de ore, pentru a înlocui noul lubrifiant, exclude grăsimea veche; curățați filtrul, conducta de ulei, cupa de ulei și rezervorul de ulei, apoi umpleți noua grăsime la cantitatea necesară de ulei.
â‘¡. Starea de uzură a periilor de carbon cu motor DC trebuie verificată o dată pe lună și înlocuită atunci când este necesar.
â ‘¢. Curățați și aruncați praful și murdăria din cutia de control electric în fiecare trimestru.
â € £. Verificați cantitatea de ulei din rezervorul de ulei de lubrifiere o dată pe trimestru (lună) și adăugați suficient ulei pentru a ajunge în timp la cantitatea necesară de ulei.
⑤. Mașină de peletizat plastic downtime longer, plastic pelletizing machine each major zero part (barrel, screw and mould, etc.) to protect against corrosion, pollution, heavy pressure, and other measures.
â ‘¥. șurub granulator din plastic, butoi, cap: producție de mucegai în fiecare schimbare de material. Trebuie curățat odată ce partea auxiliară (echipament din aval), vă rugăm să umpleți uleiul cu promptitudine, să curățați praful.


Mașină de peletizat plastic annual maintenance focus

„. Verificați acționarea curelei trapezoidale în cureaua trapezoidală și a vulturului scripetei și reglați distanța centrală a curelei trapezoidale. Asigurați-vă că elasticitatea curelei trapezoidale este adecvată; purtați o curea trapezoidală serioasă pentru a fi înlocuită.
â‘¡. Ieșiți din șurub, verificați uzura mașinii simplu și înșurubați. Pentru zgârieturi ușoare sau apariția unor suprafețe aspre, utilizați piatră uleioasă sau cârpă fină de smirghel pentru a repara și măcina pentru a obține planul și netezimea: Înregistrați dimensiunea reală a găurii interioare a mașinii și a cercului exterior simplu și înșurubați.
â ‘¢. Demontați reductorul de viteze, preseta rulmentului, verificați calitatea uleiului de lubrifiere și conținutul de pulbere metalică din ulei, curățați piesele de lubrifiere dacă este necesar și înlocuiți uleiul de lubrifiere filtrat.
â € £. Verificați uzura angrenajelor de transmisie și a rulmenților rulanți; angrenajele cu uzură mai severă trebuie cartografiate. În funcție de necesitate, prezentați planul de fabricație și cumpărare a pieselor de schimb și pregătiți-vă pentru următoarea întreținere într-un înlocuitor.
⑤. Verificați și corectați temperatura de încălzire (măsurată prin termometru cu mercur) a matriței simple și a matriței de turnare și diferența de valoare a temperaturii afișată de instrument pe cutia de control pentru a asigura funcționarea corectă a temperaturii procesului.
â ‘¥. Reglați și testați dispozitivele de alarmă de siguranță pentru a verifica acuratețea și fiabilitatea muncii lor.
„‘. Testați și verificați dacă conductele de apă, gaz și ulei sunt netede, curate și reparați piesele scurse și blocate.
⑧. Verificați și reglați poziția de lucru a dispozitivului electric de încălzire, a ventilatorului de răcire și a capacului de siguranță. Asigurați-vă că pot funcționa în mod obișnuit și eficient.
⑨. Înregistrați specificațiile garniturii de ulei, rulmentului și curelei trapezoidale și propuneți un plan de achiziție a pieselor de schimb.