Cum poate curățarea sticlelor PET să ajungă la „calitatea alimentară”?

- 2021-05-27-

Principiul mașinii de reciclare a sticlelor pentru animale de companie

Mașină de reciclat sticle PETeste procesul de separare a sticlelor și magaziilor (inclusiv separarea etichetelor, decontaminarea suprafeței sticlei, sortarea sticlelor, îndepărtarea metalelor etc.) prin trecerea sticlelor PET colectate, folosite prin mașina de reciclare și curățare specifică și apoi procesarea sticlelor în bucăți și apoi curățarea și purificarea lor din nou, astfel încât produsul final să poată fi utilizat ca material PET reciclat.


Care sunt etapele de procesare ale aparatului de reciclare a sticlelor pentru animale de companie?

1.Procesul de separare
Înainte de a intra în secțiunea de curățare, sticlele din PET la pachet trebuie să fie dezmembrate în bucăți individuale, ceea ce este benefic pentru procesul ulterior de eliminare a contaminanților (cum ar fi etichete, sedimente, metal etc.) din piesele unice. În această etapă, există două tipuri principale de metode de despachetare în industrie: despachetarea verticală și despachetarea orizontală în funcție de direcția de plasare a arborelui de despachetare. Unele procese vor folosi întreaga mașină de curățat sticla pentru a roti și a amesteca acum pe caramida sticlei pentru despachetarea nedirecțională.
2.Legătură de separare a etichetei termocontractabile
Sticlele PET cu etichete termocontractabile (în principal din PVC, PET sau OPS) nu pot fi îndepărtate prin curățarea întregii sticle, ceea ce reprezintă o problemă tulburătoare pentru industria reciclării sticlelor PET. Conceptul acestei legături este de a rupe eticheta pe suprafața sticlei, astfel încât titlul să nu mai fie atașat sticlei și apoi să susțină un mod specific de a separa eticheta spartă de sticlă.
3.Ședință de curățare a sticlei întregi
Ele îndepărtează impuritățile externe cât mai mult posibil înainte ca strivirea sticlei să fie o bază esențială pentru garantarea calității bucăților finale de sticlă PET și reducerea costurilor de producție. Gazda acestui link este împărțită în două secțiuni; prima secțiune este secțiunea de curățare, materialul și apa farmaceutică din cilindrul de curățare cădere și frecare reciprocă pentru a obține efectul de curățare; a doua secțiune este secțiunea de separare, utilizarea gravitației, apa farmaceutică poate fi separată de cilindrul de separare de pe placa de plasă pentru a îndepărta etichetele principale și alți poluanți, pentru a obține efectul de separare.
După curățarea întregii sticle, poate oferi un mediu curat legăturii de selecție manuală și poate îmbunătăți eficiența selecției; datorită reducerii impurităților, face ca, de asemenea, întreaga sticlă să curățe viața ulterioară a echipamentului de proces este prelungită; în plus, sticlele din PVC vor apărea o schimbare specifică a culorii după încălzire, ceea ce ne este ușor de identificat.

Mașină de reciclat sticle PET

4.Legătură de sortare automată / sortare manuală
În zonele în care forța de muncă este relativ scumpă, echipamentele de sortare automată joacă un rol vital. Sortatoarele de plastic sunt împărțite în culegătoare de sticle și culegătoare de fulgi, în funcție de forma plasticului. Sortatoarele de plastic se bazează pe tehnologia NIR (Near Infrared) și lumina vizibilă pentru a identifica materialele plastice de diferite culori sau materiale și a scoate materialul dorit (selecție pozitivă) sau materialul nedorit (selecție adversă) prin aer de înaltă presiune.
Ca ultimul control al calității înainte ca sticlele să intre în tocător, următoarele impurități sunt îndepărtate prin identificare manuală și preluare: sticle care nu sunt din PET, sticle de culori mixte, alte materiale plastice, metale, sticle cu etichete din PVC și sticle cu obiecte străine care nu pot fi judecat.
5.Legătură zdrobitoare
După intrarea în concasor, materialul este tăiat între lamele mobile și lamele fixe. Fundul corpului este instalat cu o placă de plasă de dimensiuni specifice; după mai multe forfecare, materialul mai mic decât diafragma plăcii de plasă va trece prin placa de plasă și va intra în următoarea legătură, o parte din materialul puțin mai mare decât diafragma plăcii de plasă va fi descărcată din camera de zdrobire din cauza extruziunii.
Designul structural unic al concasorului poate fi adăugat la procesul de zdrobire a apei, astfel încât sticla să se fulgeze pentru prima curățare prin frecare, reducând în același timp temperatura camerei concasorului și reducerea uzurii sculei; cea mai importantă este reducerea generației de pulbere.
6.Spălarea la cald și spălarea cu flotor a sticlelor
Pentru a reduce impuritățile din produsul final la 100 ppm sau chiar la 50 ppm, este esențial să spălați fulgii de sticlă zdrobiți de două ori. Această legătură constă în curățarea apei calde, curățarea turbo-fricțiunii, separarea mediului de apă care susține un sistem automat de filtrare chimică a apei și un sistem automat de dozare. Conexiunea strânsă și potrivirea rezonabilă a funcțiilor pot elimina în mod eficient capacele, jantele, uleiul și băuturile rămase în sticle, cleiurile exterioare și alte impurități.

7.Unitate de clătire a fulgului de sticlă
După ce sticlele sunt spălate la cald, unele substanțe chimice vor rămâne pe sticlele de suprafață. În același timp, materiile suspendate rămase în sticle de la spălarea la cald vor fi îndepărtate în continuare în această unitate pentru a asigura curățenia și transparența sticlelor.
În plus, mașina mică de reciclare a plasticului are unități structurale, cum ar fi unități de uscare, amestecare, separare a prafului și unități de umplere a sacilor, pentru a realiza funcțiile de uscare, omogenizarea conținutului de impurități, îndepărtarea umplerii și depozitării prafului și a sacilor, respectiv.


Tendința dezvoltării tehnologiei liniei de curățare a reciclării sticlelor PET

Industria tradițională de curățenie, întreținerea echipamentelor se bazează pe experiența judecății lucrătorului operațional și pe evidența manuală a timpului cumulat de lucru al echipamentului. Dar acestea se pot datora unor erori de factori umani și pot cauza pierderea și uitarea reparării echipamentului. Industria curățării adoptă acum treptat și sistemul IAS pentru a monitoriza și înregistra automat funcționarea echipamentului și pentru a alimenta datele managerului instalației în timp real pentru aranjarea lucrărilor.
În prezent, echipamentele de înaltă eficiență din industrie necesită, în general, un cost ridicat al investiției. În schimb, echipamentele cu costuri reduse sunt adesea ineficiente și poluarea severă a mediului. Viitorul echipamentelor va tinde spre direcția dezvoltării cu costuri reduse și eficiență ridicată. Funcționarea, curățarea și întreținerea instalației se bazează pe oameni pentru a finaliza; poate datorită calității lucrătorilor și abilităților de a conduce la dezordine, viitorul ar putea avea roboți de finalizat.
Într-un cuvânt, viitoarele echipamente de regenerare se vor dezvolta în direcția capacității enorme, a eficienței ridicate, a automatizării ridicate și a costurilor reduse.
Analiza raportului de eficiență energetică
Comparativ cu producătorii asiatici de echipamente, piața europeană a surselor de sticle gestionează standardizat și concurența ordonată în reciclare rezervată furnizorilor săi de echipamente spațiu relativ mare, echipamentele europene în consumul de energie și costurile de investiții vor fi mult mai mari.
Pentru producătorii asiatici de echipamente, deoarece complexitatea materiilor prime și a canalelor de reciclare sunt relativ imperfecte, aceștia au mai multe avantaje în experiența procesării materiilor prime și a soluțiilor corespunzătoare de adaptabilitate. În al doilea rând, concurența pentru materiile prime din Asia este mai intensă, astfel încât costurile de investiții, costurile de exploatare și serviciile post-vânzare ale echipamentelor sunt considerarea principală pentru investitori; pentru piața internă, avantajele furnizorilor de echipamente asiatice sunt din ce în ce mai proeminente. Desigur, în ceea ce privește materialul și nivelul de procesare, gradul de automatizare și siguranța echipamentelor și estetica și alți factori, producătorii asiatici au încă nevoie de timp pentru a rafina cercetarea și dezvoltarea pentru a lustrui lumina. a lua legaturaambalatorpentru o ofertă de preț pe o mică mașină de reciclat plastic.