Diferite tipuri de uscător cu infraroșu din plastic

- 2022-01-20-

3. Metaluscător cu infraroșu
Uscătorul cu infraroșu metalic ia ca matrice metalul, iar suprafața este acoperită (sau sinterizat) cu un strat de radiație infraroșu, care poate fi oxid metalic sau carbură, etc. Uscătorul cu infraroșu metalic poate fi, de asemenea, împărțit în tip de încălzire directă și tip de încălzire laterală. Tipul de încălzire directă este de obicei numit uscător cu infraroșu cu bandă de rezistență. Tipul de încălzire laterală include tub metalic, plasă, tub emailat, placă etc.

(1) Metal cu încălzire directăuscător cu infraroșu
Uscătorul cu infraroșu metalic cu încălzire directă este o centură de rezistență din fier, crom, aluminiu, aliaj de rezistență sau centură de rezistență din aliaj de crom nichel ca substrat electrotermic, care este pulverizată cu feromangan de calciu sinterizat de pământuri rare sau alte acoperiri cu emisivitate ridicată pe suprafața sa și combinată în un uscător cu infraroșu cu centură de rezistență conform anumitor cerințe. Acest tip de uscător este utilizat pe scară largă în coacerea vopselei, întărirea și uscarea produselor industriale ușoare; Deshidratarea, fixarea culorii și termostabilirea fibrelor chimice, textile și produse de imprimare și vopsire; Alimente, medicamente, materiale plastice, lemn, piele, sticlă, ceramică, componente electronice și alte procesări, potrivite în special pentru topirea la temperatură scăzută și tratarea termică a metalelor.

(2) Tubular metalicuscător cu infraroșu
Tipurile comune de uscător cu infraroșu tubular metalic includ tipul drept, tipul U, tipul W și alte structuri cu formă specială. De obicei, în conducta metalică este instalat un fir de încălzire electrică, pulberea de oxid de magneziu este umplută între țeava metalică și firul de încălzire electrică ca strat izolator și conducător de căldură, materialul cu radiații infraroșii este acoperit pe peretele exterior al țevii metalice și ambele capete sunt legate cu elemente de fixare.

4. Uscător cu infraroșu cu gaz(uscător de plastic cu infraroșu)
Odată cu dezvoltarea industriei urbane a gazelor, uscătorul cu infraroșu cu gaz este din ce în ce mai utilizat. Termenul „gaz” se referă la toți combustibilii, inclusiv gazul de cărbune, gazul petrolier lichefiat și gazul natural. Uscătorul cu infraroșu cu gaz are avantajele unei structuri simple, investiții inițiale scăzute, pornire și oprire rapide, reglare rapidă a temperaturii și utilizare ridicată a energiei.

Uscătorul cu infraroșu cu gaz poate fi împărțit în tip de ardere la suprafață și tip de încălzire indirectă în funcție de modul de încălzire.